Pernille

Kontakt Pernille

Adm. Direktør, Partner
Tlf.:22 44 79 13
pn@campfire.dk
Luk

Kontakt

Aarhus <3 NemID

“Få din veninde til at droppe sin kæreste, som hun er rigtig glad for, føler sig tryg ved og kender helt vildt godt. Han er hverken grim, led eller uduelig.”

Ca. sådan føltes det, da Aarhus Kommune stillede os følgende opgave: Fortæl byens borgere, at det er ved at være tid til at skifte det analoge nøglekort ud med NemIDs nøgleapp. Indsigterne viste nemlig, at dem, der downloader app’en, bruger NemID oftere og til mere.  Det er nemmere, smartere, osv, osv, osv. 

Men! Dem der IKKE bruger NemID nøgleapp’en er meget glade for nøglekortet. De er trygge ved det. Synes ikke det er grimt eller udueligt. 

Vi måtte således indse, at så længe nøglekortet eksisterer, vil det stadig være elsket.

Scroll

Vi slår nøglekortet ihjel

Hvis vi skulle have folk til at droppe nøglekortet og downloade nøgleapp’en, måtte vi skabe fornemmelsen af et akut behov. Ligesom panikken du føler, når dit nøglekort er blevet væk eller dit dankort bliver klippet midt over.

Vi filmede, at nøglekortet blev klippet i stykker, og NemID-app’en blev taget i brug. Så nemt som at folde en gammel avis til et sejlskib. Og referencen til den berømte danske tegner, Jørgen Clevin, fik endda den ældre del af målgruppen til at se med også. 

For at gøre formidlingen tilgængelig og mindre kommune-agtig, fik amatør-æstetikken frit spil. Det gav os også mulighed for at have nogle rigtigt hurtige korrekturgange, der igen betød, at der gik meget kort tid fra idé til kampagnen lå på alle aarhusianernes mobiler.

“Bare kom igang - det er nemt nok, og du slipper ikke. Du skal bare bruge dit nøglekort, en saks og din telefon.”

Resultatet af en affære

145.363 aarhusianere fik budskabet serveret på Facebook, Instagram og Snapchat – svarende til 52% af målgruppen. Og hele 79% så med hele vejen. Gode resultater i en meget bred målgruppe!

Kærlighedsaffæren med nøglekortet må uværgeligt slutte snart. For datoen er sat. Nøglekortet dør i 2021. Det er tid til at finde en ny at elske.

Vil du høre mere om, hvordan vi hjælper vores kunder med historiefortælling med video og sociale medier? Kontakt Pernille Nymann på 22447913.

Vi har lavet:

Kampagnekoncept, design & layout, videoproduktion, tekstforfatning, betalt annoncering på sociale medier

 
Pernille

Kontakt Pernille

Adm. Direktør, Partner
Tlf.:22 44 79 13
pn@campfire.dk